Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Vážení čtenáři,

knihovna bude během státního svátku 1. 5. a v pátek 3. 5. mezi 12. – 13. hodinou z provozních důvodů zavřena. Děkujeme za pochopení.

ZÁLOŽKA – Tereza Piskláková a rabín David Maxa – Mazal Tov / autorské čtení a beseda

Neděle, 28. duben 2024 od 13:00

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Cena

vstup zdarma

Místo akce

Galerie knihovny, 2. patro

Proč Židé pokládají na hroby kamínky a ne květiny? Proč má ukazovátko na Tóru tvar lidské ruky? Proč podle židovské tradice dosahuje chlapec náboženské dospělosti ve třinácti letech a dívka ve dvanácti? Proč při židovské svatbě nevěsta sedmkrát obchází ženicha a z jakého důvodu by měl ženich na konci obřadu rozdupnout skleničku?

Tyto otázky a mnohá další židovská témata osvětluje kniha MAZAL TOV! od rabína Davida Maxy a ilustrátorky Terezy Pisklákové. Autor v ní hovoří o židovské tradici, vysvětluje její svátky a obřady, mluví o síle židovské kultury přecházet mezi starým a novým a udržovat obojí v rovnováze. Vše v jedinečném a vstřícném jazykovém pojetí pro kteréhokoli zvídavého čtenáře.

ZÁLOŽKA - Tady se najdete!

První ročník přehlídky malých nakladatelství a vydavatelství převážně ze severu Čech nabízí kromě setkání se spisovateli, ilustrátory a tvůrci také pestrý program pro všechny milovníky knih.


Back to top