Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Vážení čtenáři,

knihovna bude během státního svátku 1. 5. a v pátek 3. 5. mezi 12. – 13. hodinou z provozních důvodů zavřena. Děkujeme za pochopení.

ZÁLOŽKA – Knihovna Ústeckého kraje / prezentace

Neděle, 28. duben 2024 od 12:30

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Cena

vstup zdarma

Místo akce

Galerie knihovny, 2. patro

Knihovna Ústeckého kraje vedle mnohé své další činnosti nejen knihy půjčuje, ale také vydává. Soustředí se hlavně (ale ne jen!) na témata spojená s regionem, ovšem zároveň usiluje o to, aby její tituly měly i jistý širší přesah. Představme si tedy výběr vydaných titulů z posledních let.

Za dvojjazyčnou dětskou knihu Falco a já, která malé uprchlíky z Ruskem napadené Ukrajiny hravou formou seznamuje s krásami Ústeckého kraje, získala naše knihovna prestižní ocenění Bibliotheca inspirans.

Řada publikací vyšla ve spolupráci se Severočeským klubem spisovatelů.

Vydali jsme také dva díly cestovatelského deníku Zírej na ten kraj, které čtenáře zvou k výletům za krásami regionu, či Bájnou knihovnu, v níž najdete shromážděné regionální pověsti a také bestiář bájných bytostí, s nimiž se s trochou štěstí v kraji můžete potkat, brzy i prostřednictvím připravované aplikace.

Myslíme i na ty nejmenší a letos spatřilo světlo světa i naše první leporelo – Vlk Hynek a mol Knihomol –, které vzniklo jako ocenění pro dětského čtenáře roku.

Posledním přírůstkem do naší vydavatelské činnosti je kniha Ženy & Frauen, která představuje životní příběhy inspirativních žen kraje a ilustruje tak, že ženy by neměly hledat své místo ve stínu mužů, naopak ve společnosti byly, jsou a vždy také budou hrát důležitou a nedocenitelnou roli.

ZÁLOŽKA - Tady se najdete!

První ročník přehlídky malých nakladatelství a vydavatelství převážně ze severu Čech nabízí kromě setkání se spisovateli, ilustrátory a tvůrci také pestrý program pro všechny milovníky knih.

Štítky:
festival knihovna knihy

Back to top