Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Vážení čtenáři,

v pondělí 28. října bude knihovna z důvodu státního svátku zavřena. Děkujeme za pochopení.

Pozvánky na týden 27 březen - 2 duben, 2023

pátek, 31 březen

Čtení nás baví… s Evou Dolejšovou

Pátek, 31. březen 2023 od 15:30

Knihovna K.H. Máchy

(Obsazenost: 12 z 15)

KAPACITA AKCE JE NAPLNĚNA. NELZE SE JIŽ PŘIHLAŠOVAT. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ

Zveme děti na setkání nad zajímavými knížkami. Tentokrát bude číst litoměřická spisovatelka ze své knihy Tajemství jedné knihovny aneb Ze života knižních skřítků.

Detail akce

sobota, 01 duben

XV. ročník soutěže Máchovou stopou

Sobota, 1. duben 2023 od 8:00

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Vyhlašujeme další ročník literární soutěže Máchovou stopou tentokrát na téma Cestou necestou. Uzávěrka soutěže je 9. 9. 2023 a slavnostní vyhlášení výsledků spojené s kurzem tvůrčího psaní pro oceněné proběhne 4. 11. 2023. Soutěž je vyhlášena ve dvou kategoriích - dospělí, žáci a studenti do 18 let. V odborné porotě zasednou spisovatelka a novinářka Magdaléna Platzová a básník a publicista Miloš Doležal. Prozaický text (max. rozsah 3 strany A4) zasílejte na adresu machovoustopou@seznam.cz. Více na www.knihovnalitomerice.cz.

Naše knihovna nese jméno romantického poutníka Karla Hynka Máchy. Ten před 190 lety, v létě 1833, vykonal svou slavnou krkonošskou pouť. Nechť je tedy CESTA ústředním motivem letošního ročníku. A je jedno, zda pojedete k moři, ranním vlakem do práce, nákupním vozíkem po LIDLu; budete putovat do vlastní minulosti, či hlubin své duše. Buď jak buď, vydejte se ve své próze CESTOU NECESTOU…

Detail akce

Kytky k jídlu – Jana Vlková – procházka se sběrem rostlin

Sobota, 1. duben 2023 od 9:00 - 11:00

Knihovna K.H. Máchy

(Obsazenost: 10 z 25)

KAPACITA AKCE JE NAPLNĚNA. NELZE SE JIŽ PŘIHLAŠOVAT. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ

Nasbírejte si rostliny brzkého jara pro pozimní očistu organismu a vylepšete svá oblíbená jídla.

Detail akce

Back to top