Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Vážení čtenáři,

v sobotu 28. září a v pondělí 28. října bude knihovna z důvodu státních svátků zavřena. Děkujeme za pochopení.

Nepál – Martina Matuštíková / beseda

úterý, 30. leden 2024 od 17:00

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Cena

50 Kč

Místo akce

Galerie knihovny, 2. patro

Nepál je jejím druhým domovem, 10 let zde pracovala pro neziskovou organizace pomáhající se vzděláváním v Nepálu. Své zkušenosti využila také při organizaci výletů do hor či nepálských vesniček pro zájemce, kteří nechtějí jet s cestovkou, ale nemají odvahu vydat se sami.

O jedné takové cestě, kterou podnikla se studenty v rámci dobrovolnického programu a o které bude vyprávět během přednášky, Martina napsala: „V rámci dobrovolnictví studenti podnikli charitativní návštěvu vesnických škol, viděli ten pravý nepálský život v podhůří Himálaje a nakonec se vydali na trek Panch Pokhari k pěti posvátným jezerům, kde se někteří odvážní i smočili v ledové vodě. Tento trek není na seznamu žádného knižního průvodce a ani ho žádné agentury nenabízejí turistům, nejsou tam klasické turistické lodžie a služby, které najdete na frekventovaných trecích - díky tomu jsme tam byli jediní západní turisté.“

FB profil přednášející zde.  

 


Back to top