Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Vážení čtenáři,

upozorňujeme na změnu v letním provozu. Ve všední dny bude od 12:00 do 13:00 polední pauza a ve čtvrtky a soboty bude knihovna zavřena.
Děkujeme za pochopení.

 

KAFKA 100 / akce ke 100. výročí úmrtí spisovatele Franze Kafky

úterý, 4. červen 2024 od 8:00 - pondělí, 30. září 2024

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Místo akce

Knihovna K.H. Máchy
Mírové náměstí 153/26
Litoměřice 1, 41201

KAFKA 100 

Sto let uplynulo od smrti Franze Kafky, jednoho z literárně nejvlivnějších spisovatelů 20. století. Připomeneme si jej několika zajímavými akcemi! 

Hospoda U letního kina, vstup zdarma

galerie knihovny, vstupné 100 Kč, rezervace míst

  • červen – září
    S Kafkou na cestách / soutěž 

Kafka žil v Praze, pochyboval o smyslu života a zajímala ho jenom literatura…Taková je poněkud povrchní představa o slavném pražském rodákovi. Pravdou však je, že Kafka rád cestoval a měl rozličné zájmy. 

Pošlete nám pohled z vašich prázdninových cest a připište heslo KAFKA100. Všechny je pak v knihovně vystavíme a v září vylosujeme několik výherců knižních cen. 

Zapojit se do soutěže můžete i zasláním fotky z vašich cest s taškou KAFKA100, kterou vytvořila naše výtvarnice Helena Hošková. Tašky budou k zakoupení v oddělení registrace. Fotku pošlete na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

  • červen – září
    Najdi Řehoře! / pátrací hra pro děti

Říká se “mám brouka v hlavě”! To má někdy každý. Teď si ale představ, co se stalo ráno po probuzení Řehořovi Samsovi ve slavné povídce Proměna od Franze Kafky. Po prvotním zmatení zjistil, že je z něj brouk! Prohledejte knihovnu a najděte Řehoře. První indicii získáte od knihovnic na dětském oddělení. Kdo Řehoře najde , čeká ho i malá odměna. Soutěžit můžete až do září.

dětské oddělení, vstup zdarma



Back to top