Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

KAFKA 100 / akce ke 100. výročí úmrtí spisovatele Franze Kafky

úterý, 4. červen 2024 od 8:00 - pondělí, 30. září 2024

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Místo akce

Knihovna K.H. Máchy
Mírové náměstí 153/26
Litoměřice 1, 41201

KAFKA 100 

Sto let uplynulo od smrti Franze Kafky, jednoho z literárně nejvlivnějších spisovatelů 20. století. Připomeneme si jej několika zajímavými akcemi! 

Hospoda U letního kina, vstup zdarma

galerie knihovny, vstupné 100 Kč, rezervace míst

červen – září

S Kafkou na cestách / soutěž 

Kafka žil v Praze, pochyboval o smyslu života a zajímala ho jenom literatura…Taková je poněkud povrchní představa o slavném pražském rodákovi. Pravdou však je, že Kafka rád cestoval a měl rozličné zájmy. 

Zapojte se do prázdninové soutěže o krásné knižní ceny. Máte dvě možnosti, jak to udělat:

1. Pošlete nám pohled z vašich prázdninových cest a připište heslo KAFKA100. Všechny je pak v knihovně vystavíme a v září vylosujeme několik výherců knižních cen. 

2. Nebo si kupte originální tašku KAFKA100, kterou vytvořila naše výtvarnice Helena Hošková, vyfoťte se během letních výletů a radovánek a fotku pošlete na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Tašky si můžete koupit v oddělení registrace.

červen – září

Najdi Řehoře! / pátrací hra pro děti 

Slyšeli jste někdy o Franzi Kafkovi? Byl to slavný spisovatel, který žil před sto lety a my jsme na jeho počest připravili tuto pátrací hru. Hlavní postavou je Řehoř, o kterém Franz Kafka napsal povídku Proměna.

Jak hrát?

Vyzvedni si hrací kartu na dětském oddělení a splň jednotlivé úkoly.
Po vyluštění získáš odměnu.
Hra probíhá od června do září 2024. Mrkni na video na našem instagramu.



Back to top