Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Města čtou 2024 / Alžběta Tichá / autorská sóla přední evropské akrobatky

Sobota, 31. srpen 2024 od 15:00 - 20:00

prostranství mezi Divadlem K. H. Máchy a Gotickým dvojčetem

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Cena

vstup zdarma

Místo akce

prostranství mezi Divadlem K. H. Máchy a Gotickým dvojčetem
Jezuitská 241, 412 01 Litoměřice 1-Město
Litoměřice 1

Oslavte s námi závěr prázdnin! Letos se setkáme na novém místě u Divadla K. H. Máchy. 

Nenechte si ujít autorská sólová představení akrobatky a performerky, která vystupovala v Národním divadle, na Jatkách 78, v inscenacích Matěje Formana a v řadě novocirkusových projektů v ČR i v zahraničí.

Událost se koná ve spolupráci s Institutem kresby a grafiky, Kinoklubem Ostrov, Knihovnou K. H. Máchy v Litoměřicích, za finanční podpory Ústeckého kraje a Města Litoměřice.

Akrobatka a performerka Alžběta Tichá vystudovala taneční konzervatoř Duncan Cente v Praze. Vedle tance rozvíjela i novocirkusové dovednosti. Následně se zamilovala do závěsné akrobacie, kterou pak vystudovala v Holandsku na univerzitě Codarts. V současné době studuje program ICCAR a je součástí programu Circus Next.

Jako performerka se zúčastnila několika projektů: Jeníček a Mařenka v režii Matěje Formana, Kid od Francesco Sgró, Li(n)es od Daniela Gulka, Thin Skin od Elišky Brtnické a kol., Kniha Džunglí v adaptaci Matěje Formana a Štěpána Pechara a mnoha dalších.

Je jednou ze zakladatelů Feel the Universe Circus Company, kde působí jako performerka a autorka. Věnuje se i autorské sólové tvorbě. Svá představení uvedla jak na české půdě tak i v zahraničí.

Festival probíhá současně s Filmovým festivalem Litoměřice FIFELI a programem Léta v G2 v rámci Art Districtu Litoměřice. Děkujeme za spolupráci. Podrobné informace o tomto vystoupení najdete také na FB ZDE. 

Podrobný program festivalu najdete ZDE.


Back to top