Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

DIGIakce pro pedagogy – Průvodce mediální výchovou / workshop

čtvrtek, 10. říjen 2024 od 10:00 - 13:00

Knihovna K.H. Máchy

Tato akce má externí rezervaci: Více informací

Cena

vstup zdarma

Místo akce

Galerie knihovny, 2. patro

Na úvod workshopu proběhne seznámení účastníků a krátká diskuze o problémech provázejících výuku Mediální výchovy. V rámci workshopu pak seznámíme účastníky s volně dostupnými zdroji pro výuku mediální gramotnosti. Metodiky přístupné prostřednictvím Mediální akademie jsou cenným a efektivním zdrojem pro její výuku. Jedna z lekcí “Média a průmysl” bude představena Ing. Petrou Urbanovou, učitelkou 2. stupně ZŠ. Dále bude následovat diskuze nad tématem – zkušenosti, příspěvky, budoucí spolupráce a sdílení zpracovaných metodik.

Můžete se také těšit na přednášku DIGITÁLNÍ A LÁTKOVÉ ZÁVISLOSTI U ADOLESCENTŮ – SOUČASNÉ TRENDY A PŘÍSTUPY adiktologa Ondřeje Sklenáře, ředitele obecně prospěšné organizace Magdaléna a také jednoho z vedoucích pracovníků nově vzniklé ambulance dětské a dorostové psychiatrie a adiktologie v litoměřické nemocnici.

Cílem semináře je představit problematiku mediální výchovy, ukázat dostupné zdroje a možnosti vytváření lekcí, sdílet praxi s účastníky a zjistit, jaké jsou jejich potřeby pro nastavení další spolupráce.
DIGIakce je určena pro učitele, asistenty či další pedagogické pracovníky s tématy mediálního vzdělávání realizovaný formou neformálního setkávání. Budeme usilovat o navození bezpečného a otevřeného prostředí ve vztahu k digitálnímu vzdělávání dětí i dospělých, žáků i učitelů.
DIGIakce si klade za cíl představit problematiku mediální výchovy, ukázat dostupné zdroje a možnosti vytváření lekcí, sdílet praxi s účastníky a zjistit, jaké jsou jejich potřeby pro nastavení další spolupráce.
Časový harmonogram:
9:30-10:00 – prezence, přivítání
10:00-11:00 – přednáška adiktologa Ondřeje Sklenáře – Digitální a látkové závislosti u adolescentů - současné trendy a přístupy
11:30-12:30 – diskuze o aktuálních výzvách v oblasti MV, Mediální akademie a volně dostupné zdroje
12:40 - sdílení, diskuze, zkušenosti z praxe
13:00 - rozloučení
Změna programu je vyhrazena.

Komu je program určen

asistenti pedagoga, pedagogičtí pracovníci PPP, pedagogičtí pracovníci školních poradenských pracovišť, učitelé všech druhů a typů škol, učitelé všech druhů a typů škol, vedoucí pracovníci škol a školských zařízení, zástupci ředitelů škol a školských zařízení


Back to top