Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Vážení čtenáři,

v sobotu 26. října a v pondělí 28. října bude knihovna  zavřena. Děkujeme za pochopení.

Jak zvládat stres a úzkosti prostřednictvím mindfulness a sebepéče / beseda

úterý, 15. říjen 2024 od 17:00

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Cena

vstup zdarma

Místo akce

Galerie knihovny, 2. patro

Každodenně i v průběhu života se setkáváme se spoustou stresových situací, se kterými je dobré pracovat tak, aby neměly na naše každodenní prožívání příliš vysoký vliv. Naučením se zvládání stresových situací můžeme předcházet vyčerpání, úzkostným stavům, strachům, závislostem, návalům vzteku a dalším projevů stresu, které jsou i fyzické: potíže s dechem, bušení srdce, nevolnost, třes.

Mindfulness a sebepéče – všímavost, pozornost a laskavost k sobě i okolí je základem dobrých vztahů, zdraví, pohody a duševního klidu. Pojďme se společně dozvědět více. Při přednášce se dozvíme, jak stres a jeho další podoby vznikají, jak nás ovlivňují na emoční i tělesné úrovni. Ale také, jak se stresem můžeme zacházet a sami o sebe pečovat, aby se nerozvinul do dlouhodobých zdravotních problémů. Určitě bude prostor na vaše postřehy, zkušenosti a dotazy. Beseda s terapeutkou Mgr. Helenou Kotovou.

Akce je pořádána v rámci Dnů zdraví.

Štítky:
mindfulness

Back to top