Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Vážení čtenáři,

v sobotu 26. října a v pondělí 28. října bude knihovna  zavřena. Děkujeme za pochopení.

ZAČÍNÁME S UMĚLOU INTELIGENCÍ – 4. setkání – Poznáváme další AI nástroje / kurz

Pátek, 6. prosinec 2024 od 17:00 - 19:00

Knihovna K.H. Máchy

(Obsazenost: 6 z 10) - REZERVACE MÍSTA

Cena

zdarma

Místo akce

Galerie knihovny, 2. patro

Přihlaste se na jedinečný kurz, který sestává ze čtyř na sebe navazujících workshopů. Přihlášením se zavazujete k účasti na všech čtyřech.

Zjistěte, co je umělá inteligence, jak funguje a jaké má výhody. Naučte se základní nástroje pro lepší porozumění AI! Během čtyř setkání vás zkušený lektor Jiří Zelenka z Knihovny Ústeckého kraje provede fascinujícím světem umělé inteligence, od jejích základních principů až po praktické aplikace, které mohou obohatit váš každodenní život a práci. 

O umělé inteligenci v posledních měsících slyšíme ze všech stran. Cílem našeho workshopu je uvést do problematiky AI. Pod umělou inteligencí se dnes neskrývá pouze nějaký teoretický koncept, ale spíše řada praktických nástrojů.Během čtyř setkání vás zkušený lektor Jiří Zelenka z Knihovny Ústeckého kraje provede fascinujícím světem umělé inteligence, od jejích základních principů až po praktické aplikace, které mohou obohatit váš každodenní život a práci. 

Zjistíte, jak umělá inteligence funguje a zároveň si sami vyzkoušíte, jak můžeme nástroje umělé inteligence používat v našem osobním i profesním životě. Spolu s tím se zamyslíme i nad otázkami užitečnosti AI pro naši společnost a případných negativ, které s sebou vývoj těchto technologií může přinést. 

Program čtyř setkání:

20 / 11      ST              17.00 – 19.00

  1. setkání – Úvod do AI
    Na našem prvním setkání se seznámíme s konceptem umělé inteligence a povíme si, kam aktuálně vývoj na poli AI dospěl. Představíme si možnosti používání umělé inteligence v našem každodenním životě a nástroje, které k tomu můžeme využít.

 

27 / 11      ST              17.00 – 19.00

  1. setkání – ChatGPT pro začátečníky
    V hlavní roli bude ChatGPT. V současné době asi nejpopulárnější nástroj, který využívá umělou inteligenci. Budeme se věnovat této aplikaci a ukážeme si, jak si vytvořit vlastní účet a základy používání chatuGPT. Vysvětlíme si, co je to prompt a jak ho psát. 

3 / 12      ÚT              17.00 – 19.00

  1. setkání – Pokročilé techniky ChatGPT
    Hlavní část tohoto setkání bude opět zaměřená na ChatGPT, tentokrát na jeho pokročilejší používání. Ukážeme si, jak psát složitější prompty a jakým způsobem přizpůsobit ChatGPT na míru, tak abychom dostávali co nejlepší výsledky. 

6 / 12      PÁ             17.00 – 19.00

  1. setkání – Poznáváme další AI nástroje
    Jaké jsou další nástroje AI, kromě chatbotů jako je ChatGPT? Na závěrečném workshopu našeho cyklu si představíme další možnosti využití umělé inteligence, ať již se jedná o tvorbu obrázků nebo videí nebo třeba vytvoření prezentace a také se zamyslíme nad budoucností a tím, co umělá inteligence přinese. 

O lektorovi

Jiří Zelenka působí v Regionálním edukačním centru Knihovny Ústeckého kraje, kde se specializuje na témata mediálního a informačního vzdělávání a umělé inteligence. Těmto tématům se věnuje také v rámci své lektorské činnosti. Vystudoval filosofii a zajímají ho otázky, jak rozvoj AI transformuje naši každodennost a prožívání světa.

 


Back to top