Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

Vážení čtenáři,

v sobotu 28. září a v pondělí 28. října bude knihovna z důvodu státních svátků zavřena. Děkujeme za pochopení.

Chutě a vůně Českého středohoří – Jiří Svoboda | autogramiáda

Pondělí, 18. prosinec 2023 od 17:00

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Cena

zdarma

Místo akce

Galerie knihovny, 2. patro

Rádi se touláte lesem a objevujete místa, na kterých jste ještě nikdy nebyli? Řešíte s rodinou, kam se vydat o víkendu na výlet? Chtěli byste namotivovat děti, aby se do přírody těšily a třeba si i něco našly na památku? Chcete udělat radost prarodičům a připomenout jim krajinu jejich srdce?

POZNEJTE KRAJINU ČESKÉHO STŘEDOHOŘÍ VŠEMI SMYSLY

Nová témata, nové fotografie, přírodní unikáty – v nejnovější knize od Jiřího Svobody.

Název knihy „Chutě a vůně Českého středohoří“ a její podtitul „Poznávání krajiny všemi smysly“ naznačují, co v této výpravné knize naleznete. Například kapitola „Jdeme na houby“ určitě potěší nejen houbaře, neboť houby jsou zajímavé z mnoha hledisek. Příroda nabízí řadu dalších možností, jak zpestřit náš jídelníček – to je obsahem kapitoly s názvem „Ochutnejme krajinu“. Sběr nerostů, hornin a zkamenělin je stále populárnějším koníčkem, proto v knize nemohou chybět „Nejkrásnější kameny“. V Českém středohoří je mnoho zapomenutých a opuštěných míst, která kdysi vypadala zcela jinak. O tom vypráví kapitola „Zapomenuté Středohoří“. A nakonec se vydáme na prohlídku „Přírodních divů“, kterých krajina Českého středohoří nabízí celou řadu. Mnohá místa jsou známá, jiná skoro neznámá, ale všechna nás překvapí svou nevšední pohádkovou krásou. Můžete je navštívit prostřednictvím této knihy…


Back to top